Нов проект на  Джуниър Ачийвмънт“ България, в партньорство с Министерство

...
Нов проект на  Джуниър Ачийвмънт“ България, в партньорство с Министерство
Коментари Харесай

Започва проект за подобряване на финансовата грамотност сред учениците

Нов план на  „ Джуниър Ачийвмънт “ България, в партньорство с Министерство на образованието и науката, ще предложи на учениците на гимназиален стадий повече познания и на практика умения по управление на персоналните финанси. Това оповестяват от пресцентъра на Национална агенция за приходите. 

Проектът се споделя „ Практични финанси “ и стартът му беше даден през вчерашния ден. Той се осъществя и с институционалната поддръжка на Националната организация за приходите, Комисията по финансов контрол, както и с тази на сдруженията и асоциациите на финансовия бранш в България.

Курсът ще включва обичайни способи на образование и цифрови технологии, смесени по метод, който оказва помощ на учащите да усвоят материала по-продуктивно.

Повишаването на финансовата и данъчна просветеност на учениците е значима посока за устойчива стопанска система, считат специалистите. Отчитайки този факт, Национална агенция за приходите осъществя просветителната си стратегия „ Влез в час с налозите “ от 2013 година. В рамките на плана данъчни лектори водиха образователни часове в междинните учебни заведения в цялата страна, като се срещат с над 25 000 възпитаници годишно. От 2016 година приходната организация добави нов съставен елемент към плана си. Това са онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са налични гратис за всички онлайн консуматори на www.vlezvchas.bg. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР